Werkwijze

Afspraak

Als u klachten heeft en een afspraak wilt maken voor beoordeling en behandeling kunt u meestal snel bij onze praktijk terecht.

Intake

Als u bij ons komt voor uw intake zullen we altijd starten met de persoonlijke gegevens. Neemt u dus altijd uw legitimatiebewijs en verzekeringskaart mee.  We kijken samen hoe u verzekerd bent, zodat u financieel niet voor verrassingen komt te staan. Daarna, als we de gegevens ingevoerd hebben, gaan we met elkaar een gesprek aan zodat we een analyse kunnen maken van uw klacht(en). De fysiotherapeut stelt een aantal vragen waardoor duidelijk wordt wat de klacht is en waar de oorzaak ligt. Dit zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren.

Onderzoek 

Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.

Meestal zullen we tijdens het onderzoek een echografie scan maken van de desbetreffende plek waar de klachten zitten. Komt u bijvoorbeeld met schouderklachten, dan zullen we altijd een echo maken zodat we in uw schouder kunnen kijken waardoor we weten hoe het weefsel er vanbinnen uit ziet. Dit is pijnloos en niet gevaarlijk. Dit geeft veel informatie in het totaalplaatje om een behandelplan te maken.

Diagnose en behandelplan

Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan waarbij we rekening houden met uw wensen en tijd. We leggen uit hoe het behandelplan eruit ziet en we brengen het te verwachten herstel in een tijdspad in kaart. Zo weet u hoe lang de herstelperiode kan duren, mits u zich houdt aan de voorwaarden voor dit herstel. We proberen altijd in te schatten hoeveel behandelingen een klacht ongeveer mag duren. 

Mocht u niet verzekerd zijn voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota van Fysio-R via de mail of indien gewenst per post. Als u niet weet hoe u verzekerd bent, kunnen we dit altijd samen controleren in ons systeem.