Shockwave

Shockwave therapie is een manier van onderzoeken/behandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van schokgolven. De fysiotherapeut brengt deze schokgolven met de behandelkop van het apparaat over de pijnlijke plek in uw lichaam. Deze golven verplaatsen zich vervolgens door het lichaam naar de locatie van de aandoening.

De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het pijnlijke weefsel. Hierop reageert het lichaam door het vrijmaken van verschillende herstel stimulerende stoffen. Sommigen stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties resulteren in een snel weefselherstel.

De therapie is geschikt voor de behandeling van diverse klachten, onder andere een tennis- of golferselleboog, nekklachten, schouderproblemen, hielspoor, voetzool, pijnlijke knie/enkelklachten.

Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen merkt u al resultaat met de shockwave therapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg.

De resultaten van shockwave therapie zijn wetenschappelijk aangetoond.