Medisch Bootcamp

Medisch Bootcamp

Fysio-R wil mensen fit houden op een leuke en uitdagende manier. Preventie is een sleutelwoord van onze praktijk en dat willen we bijvoorbeeld uitstralen door medisch Bootcamp aan te bieden ‘onder een dak’. Kortom, in een grote ruimte waar u lekker kan bewegen en fit kan worden.

Veilig Medisch Bootcamp

Het betekent niets anders dan dat we de lessen in een grote zaal geven zonder dat er andere mensen bij zijn (niet bootcampers). Je kan lekker sporten in groepsverband maar bent niet ergens buiten waar andere mensen kunnen ‘meekijken’. Sommige mensen vinden dat niet even prettig; bootcampen op een drukke plek waar veel andere mensen zijn. Kortom, alleen ‘collega bootcampers’ in de buurt (zaal) die ook bezig zijn met hun doelstellingen en de fysiotherapeut die de lessen geeft. En dat ook nog eens met een lekker stukje muziek!

Wat is Medisch Bootcamp bij Fysio-R?

Bootcamp is booming. Het heeft alles te maken met fit worden, fit blijven en het tegen gaan van blessures. Je traint je hele lichaam, je conditie en je kracht. Doordat de training bij Fysio-R door een fysiotherapeut wordt gegeven ligt de nadruk ook nog eens op het goed uitvoeren van de oefeningen. Daar is ontzettend veel aandacht voor en is een speerpunt! Het kan namelijk niet zo zijn dat je klachten krijgt van het sporten, dit moet ten alle tijden worden voorkomen. Je eigen grenzen bepalen en kennen is belangrijk, hierin word je ook gecoacht en begeleid! Maar je word ook gestimuleerd om nét dat beetje extra te geven, sommige mensen hebben dat nodig.

Een medische bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut. Het doel is om de kracht en het uithoudingsvermogen te verbeteren door middel van groepstrainingen gedurende de periode van één uur. Door het teamverband sporten de deelnemers intenser dan ze individueel zouden doen, zodat dit de efficiëntie van de training verhoogt. Wel met respect voor elkaar, maar waar nodig zal de fysiotherapeut er bovenop zitten zodat nét dat tandje extra bij geschakeld wordt om meer uit jezelf te halen! Uiteraard verantwoord en met de nodige humor.

Hoe ziet de Medisch Bootcamp er uit?

De training wordt gegeven in groepsverband en zal elke les weer anders zijn. Het ene moment doen we verschillende oefeningen in circuit, het andere moment in groepsverband en weer anders individueel. Soms doen we ook competitieve oefeningen waardoor we elkaar leuk kunnen uitdagen!

We beschikken over een zaal met climat control dus het zal altijd aangenaam zijn om te kunnen sporten. Bij koud en warm weer. In de zomer en in de winter. Omdat het in een grote mooie oefenruimte is kan het altijd doorgang vinden!

Voor wie is de Medische Bootcamp bedoeld?

 • Voor jong en oud.
 • Mannen en vrouwen.
 • Mensen die persoonlijke aandacht belangrijk vinden.
 • Mensen die kleine groepen belangrijk vinden.
 • Mensen die geen ernstige blessure hebben of willen oplopen.
 • Mensen die willen afvallen.
 • Mensen die sterker willen worden over het gehele lichaam.
 • Mensen die (conditioneel) fitter willen worden.
 • Mensen die aan ‘zichzelf’ willen werken en eigen doelstellingen hebben. Bijvoorbeeld afvallen.
 • Mensen die binnen willen trainen met ‘privacy’.
 • Mensen die graag willen weten of ze de oefeningen goed doen en dit gecorrigeerd word waar mogelijk door de fysiotherapeut.

Interesse?

Mocht u interesse hebben, informeer bij Fysio-R naar de mogelijkheden, prijzen en trainingstijden. Daarnaast kunt u altijd een proefles (kosteloos) doen om te kijken of het iets voor u is!

Voordat u actief mag beginnen met bootcamplessen zal er eerst een medische vragenlijst ingevuld worden om te bekijken of het verantwoord is om medische bootcamp te kunnen gaan doen. Ook zal de bloeddruk opgemeten worden. We gaan uiteraard secuur met uw privacygegevens om.